| |
Sprawa dr Kesslera. Nauka czy dydaktyka? |
|
rozwiń wszystkie »
Przeczytaj artykuł: Sprawa dr Kesslera. Nauka czy dydaktyka?Strona: 1 - 20 ( 89), : 1 2 3 4 5 ... z 5 » | |
~Maciek 2011-10-20 10:17:11 Trzyma się takich niedouczonych młodych doktorantów (nazwisk nie wymienię), którzy idą zdecydowanie na ilość a nie jakość publikacji, promuje się mierność a sam kierunek powoli zamienia się z politolo... |
| |
~Maciek 2011-10-20 10:17:11 Trzyma się takich niedouczonych młodych doktorantów (nazwisk nie wymienię), którzy idą zdecydowanie na ilość a nie jakość publikacji, promuje się mierność a sam kierunek powoli zamienia się z politologii na etnologię, bo coraz więcej przedmiotów dotyczy mniejszości etnicznych i narodowych zamiast postawić na coś co później może dać pracę absolwentom, np. pozyskiwanie środków z UE czy marketing. |
| |
~rts 2011-10-20 11:01:27 a ja wymieni taki Jarosław Flakowski, dr Perczak mniej publikują, co ten Dudra z dolnego śląska tutaj gada. a on to niby po co jest na politologii? na wykładach tylko tak gadał i nic ten Dudra nie rob... |
| |
~rts 2011-10-20 11:01:27 a ja wymieni taki Jarosław Flakowski, dr Perczak mniej publikują, co ten Dudra z dolnego śląska tutaj gada. a on to niby po co jest na politologii? na wykładach tylko tak gadał i nic ten Dudra nie robi, jedynie pochyły się stara Młyńczyk tez już leci w kulki |
| |
~politolog 2011-10-20 11:23:43 a czemu się stawia na mniejszości etniczne i narodowe, bo specjalista z tego jest nitschke i flakowski, oraz pochyły, młyńczyk się dostosuje. ona gada, będzie znanych ludzi zapraszać a prawda taka, że... |
| |
~politolog 2011-10-20 11:23:43 a czemu się stawia na mniejszości etniczne i narodowe, bo specjalista z tego jest nitschke i flakowski, oraz pochyły, młyńczyk się dostosuje. ona gada, będzie znanych ludzi zapraszać a prawda taka, że od czasu jak nitschkowa jest dyrektorem instytutu to się wszystko wali, zatrudnia swoich studencików typu młyńczyk, flakowski, won z uczelni, rektor ty jesteś ślepy, już dawno audyt i prokurator na ten instytut, tak są ładne jaja. |
| |
~obserwer 2011-10-20 12:01:27 I tak połowa tych naukowców z wydziału i tego kierunku pożegna się z zajęciem pracownika, tam jest po 30 osób na 1 roku i najzwyczajniej w wyniku niżu nie będzie dla nich godzin! Już nie ma. To nie je... |
| |
~obserwer 2011-10-20 12:01:27 I tak połowa tych naukowców z wydziału i tego kierunku pożegna się z zajęciem pracownika, tam jest po 30 osób na 1 roku i najzwyczajniej w wyniku niżu nie będzie dla nich godzin! Już nie ma. To nie jest piwersze tego typu zwolnienie w skali uz w ostatnim roku, dwóch. A o sprawach kadrowych ostatecznie decyduje cały senat UZ w głosowaniu tajnym po opinii rady wydziału. |
| |
~ktos 2011-10-20 14:03:06 Kessler nie wywiązał się z umowy podpisanej na wydziale. Nie wydał określonej ilości publikacji i nie zrobił habilitacji, a to były warunki umowy. Inni doktoranci, doktorzy i cała reszta publikuje i n... |
| |
~ktos 2011-10-20 14:03:06 Kessler nie wywiązał się z umowy podpisanej na wydziale. Nie wydał określonej ilości publikacji i nie zrobił habilitacji, a to były warunki umowy. Inni doktoranci, doktorzy i cała reszta publikuje i nie ma z tym problemów. Owszem jest dobrym dydaktykiem, ale jest też nieodpowiedzialny i nie wywiązuje się z podpisanych umów. Gdybyście mieli pracownika, który nie wyrabia danej przyjętej normy, to też by poleciał. |
| |
~znam sprawę 2011-10-20 16:32:47 znam sprawę, studiowałem i byłem seminarzystą prof. nitschke. proszę państwa mamy tutaj do czynienia z totalnym nieporozumieniem. dr kessler po prostu krytykował przez wiele lat dyrekcję instytutu i z... |
| |
~znam sprawę 2011-10-20 16:32:47 znam sprawę, studiowałem i byłem seminarzystą prof. nitschke. proszę państwa mamy tutaj do czynienia z totalnym nieporozumieniem. dr kessler po prostu krytykował przez wiele lat dyrekcję instytutu i za to zapłacił. natomiast nie prawdą jest że nie było zatrudnień w ostatnich latach w instytucie politologii. otóż były i to duże. można sprawdzić w kadrach. prowadzenie seminarium przez prof. nitschke wyglądało tak że nigdy jej nie było. musiałem się przenieść do innego seminarium i obronić się we wrześniu i znam osoby z imienia i nazwiska, którzy do dnia dzisiejszego nie obronili się u prof. nitschke. gdzie ona była w czasie gdy trzeba zająć się studentami nie wiem??? ale kolega studiował z babimostu i często ona gościła w karczmie taberska w miejscowości janowiec w czasie gdy miała zajęcia na UZ w systemie niestacjonarnym. Kessler natomiast to jednyny chyba na tej uczelni co się nie boi powiedzieć, wielu studentów jest tak samo wystraszonych i nie powie nic a wiedzą wszyscy doskonale jak na tej uczelni jest.
życzę powodzenia wszystkim normalnym i nie bojącym się rektora i piszcie pisma nawet do ministerstwa!!!
życzę powodzenia! |
| |
~były student politologii 2011-10-20 18:47:15 Ja też uważam, że niezadowoleni studenci powinni przestać się bać i zacząć działać! Słać pisma od ministerstwa po gazety skończywszy. Ten instytut to kpina! Dr Perczak to człowiek oderwany od rzeczywi... |
| |
~były student politologii 2011-10-20 18:47:15 Ja też uważam, że niezadowoleni studenci powinni przestać się bać i zacząć działać! Słać pisma od ministerstwa po gazety skończywszy. Ten instytut to kpina! Dr Perczak to człowiek oderwany od rzeczywistości a jeśli znajdziecie JEDNEGO studenta, który coś wyniósł z jego zajęć to chylę czoła. Nitschke zatrudnia wyłącznie swoich przydupasów, którzy chodzą u niej na smyczy. Oby się posypał ten instytut, bo to publicznej kasy szkoda na takich nierobów i głupków. |
| |
~POPIERAM 2011-10-20 22:07:06 POPIERAM AKCJE STUDENTÓW. MAJĄ RACJĘ WON Z LIZUSAMI FLAKOWSKIMI MŁYŃCZYKAMI DUDRAMI I NICZKE. PORZĄDEK NA UCZELNI.KONIEC UKŁADÓW I UKŁADZIKÓW. |
| |
~ja też !! 2011-10-20 22:36:33 pisać do ministerstwa i do posłów iść popieram i dam swój podpis!!! |
| |
~po politologii 2011-10-21 08:35:54 Fakt dr Kessler nie bał się otwarcie krytykować. To między innymi za jego mową motywacyjną mój rok złożył pismo na dr Trojanowskiego (było głośno o tym w całym kraju). Nitsche po prostu pozbyła się ni... |
| |
~po politologii 2011-10-21 08:35:54 Fakt dr Kessler nie bał się otwarcie krytykować. To między innymi za jego mową motywacyjną mój rok złożył pismo na dr Trojanowskiego (było głośno o tym w całym kraju). Nitsche po prostu pozbyła się niewygodnego przeciwnika. |
| |
~ktoś 2011-10-21 14:49:03 w marcu będą wybory, to może coś się zmieni :p |
| |
~student 2011-10-21 15:42:39 A ilu ludzi do tej pory wycierpiało, to kto im to zrekompensuje??? W takim miejscu jak uniwersytet nie powinno być takich problemów jak mają miejsce na UZ? Ludzie cierpią i każdy się boi mówić, jak ta... |
| |
~student 2011-10-21 15:42:39 A ilu ludzi do tej pory wycierpiało, to kto im to zrekompensuje??? W takim miejscu jak uniwersytet nie powinno być takich problemów jak mają miejsce na UZ? Ludzie cierpią i każdy się boi mówić, jak tak może być? A jak ktoś walczy o normalność to spotykają go przykre konsekwencje. Dotyczy to może nawet przede wszystkim studentów. Normalnie komunistyczny reżim!!! Uniwersytet to w życiu wielu młodych ludzi zbyt ważny etap, żeby nie można było walczyć o swoje a zdanie studenta nie miało żadnego znaczenia. Podobno demokracja to wolność i możliwość wyrażania własnych poglądów. To dlaczego na UZ studenci się boją??? |
| |
~@student 2011-10-21 19:22:15 Którzy studenci się boją? Kto ich zastrasza? Jakiś konkret? Może po prostu wygodniej jest założyć, że jest się gnębionym przez jakiś "komunistyczny reżim" i nie ujawniać niezadowolenia, nie ... |
| |
~@student 2011-10-21 19:22:15 Którzy studenci się boją? Kto ich zastrasza? Jakiś konkret? Może po prostu wygodniej jest założyć, że jest się gnębionym przez jakiś "komunistyczny reżim" i nie ujawniać niezadowolenia, nie podskakiwać, tylko podlizywać się. A żale wylewać anonimowo na forum internetowym. |
| |
~ja 2011-10-22 18:34:39 Dr Kessler chyba publikował artykuły w "Agorze" i był chwalony, i żeby tak postąpić z takim mądrym, odważnym i niezależnym w poglądach człowiekiem...?
|
| |
~Perun 2011-10-22 18:44:54 Dokładnie, jego artykuły względnie często się pojawiały i z przyjemnością je czytałem. Jak i tysiące innych ludzi, co stanowiło niemałą reklamę dla UZ. |
| |
~student politolog 2011-10-23 00:49:36 Tak sie sklada, że mialem zajecia z drem kesslerem przez trzy lata studiow, na kazdym przedmiocie gadal te same rzeczy, albo kazal referaty przygotowywac, szybciej puszczal nic mu sie nie chcialo robi... |
| |
~student politolog 2011-10-23 00:49:36 Tak sie sklada, że mialem zajecia z drem kesslerem przez trzy lata studiow, na kazdym przedmiocie gadal te same rzeczy, albo kazal referaty przygotowywac, szybciej puszczal nic mu sie nie chcialo robic. Kolezanka pisala u niego licencjat to w ogole go nie czytal!!! A jego artykuly naukowe ukazaly sie 13 lat temu, wiadomo ze sam nakreca teraz te sytuacje, a na uczelni sa takie prawa, nikt go nie zwolnil, nie zrobil habilitacji i tyle. |
| |
~mika 2011-10-23 01:05:29 studencie politologu - masz 100% racji, kessler byl moim promotorem dramat przejrzal prace i miał wszystko gdzieś później mowil ze on czasu nie ma bo z politykami wspolpracuje wiec niech dalej to robi... |
| |
~mika 2011-10-23 01:05:29 studencie politologu - masz 100% racji, kessler byl moim promotorem dramat przejrzal prace i miał wszystko gdzieś później mowil ze on czasu nie ma bo z politykami wspolpracuje wiec niech dalej to robi... |
| |
~Kuba 2011-10-23 08:55:56 Od Nitschke się nauczył prowadzenia seminarium hahaha |
| |
~Karolina 2011-10-23 10:59:04 Nie tylko na politologi są takie problemy!
|
| |
~Ewelinka 2011-10-23 11:10:05 hehehe, dokladnie ja mialam seminarke z kesslerem tego sie nie da opisac koles mowil piszcie co uwazacie ze jest dobrze ja wam wszystko podpisze byl ulubiencem tych co mieli zlewke na wszystko bo dawa... |
| |
~Ewelinka 2011-10-23 11:10:05 hehehe, dokladnie ja mialam seminarke z kesslerem tego sie nie da opisac koles mowil piszcie co uwazacie ze jest dobrze ja wam wszystko podpisze byl ulubiencem tych co mieli zlewke na wszystko bo dawal zaliczenie za nic nie wiem za co bral kase w sensie seminarium a teraz wielka zadyma........ |
Strona: 1 - 20 ( 89), : 1 2 3 4 5 ... z 5 » UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.
| |
|
|